Origen de Tramentsana

Tramentsana, neix de la idea de transformar la ment perquè es torni sana. El seu nom apel·la al concepte tremendament, que una de les seves definicions és que meravella per la seva magnitud. I crec molt oportú aquest nom per un espai on es treballa la magnitud personal per aconseguir una ment sana.    

L’origen del concepte tramentsana, a més, és una síntesi conceptual de tots els camins que m’han portat avui aquí, per poder-te acompanyar en el teu propi camí cap a l’alliberament de les seqüeles de l’abús sexual i/o el maltractament infantil. 

Tramentsana també és un gest de complicitat a la tramuntana. La tramuntana és un vent molt intens que té una forta presencia a l’Empordà, aquest vent és descrit per Josep Pla com destructiu, capaç de deprimir, adormir o encongir el cos humà, però a l’hora també és descrit com un vent vital, higiènic i purificador. Es podria dir que la tramuntana té les dues cares de la moneda, com passa amb el trauma. Quan vivim un trauma, sobretot a la infància, aquest ens deprimeix, ens encongeix l’ànima i inclús ens adorm una part nostre, però quan ens podem alliberar, a través d’un procés terapèutic, integrant aquest trauma en la nostre història, la força d’aquest procés ens porta vitalitat, ens purifica i ens higienitza.

Tramentsana també apel·la a ser tremendes, perquè sovint, la posició de víctimes que ha marcat les nostres històries no ens permeten rebel·lar-nos. I quan hem tingut l’oportunitat de fer-ho, segurament ens haurem sentit jutjades i tremendes. Però en aquest espai, aquesta part tremenda serà molt benvinguda, perquè ben canalitzada, serà la nostra millor aliada. Perquè puguis alliberar-te i puguis ser tremendaMENT sana.